De stichting Samen Veilig Midden-Nederland (SVMN) komt in beeld als de veiligheid in de opgroei- of opvoedsituatie van kinderen of de huiselijke situatie van volwassenen in het geding is. Samen met direct betrokkenen en ketenpartners werkt Samen Veilig aan het herstel van onveilige situaties. De Stichting SVMN bestaat uit de Gecertificeerde Instelling SAVE en Veilig Thuis Utrecht.

De ondersteunende afdelingen van Samen Veilig zijn ondergebracht bij het Servicecentrum. Het gaat hier om Informatiemanagement, HR, Facilitaire dienstverlening,  Financiën, Receptiegroep, Beleidsteam, Juridische Zaken, Expertisecentrum, directiesecretariaat en Communicatie. Het Servicecentrum opereert centraal vanuit de locatie Utrecht.

De afdeling Informatiemanagement geeft met 10 enthousiaste medewerkers (Functioneel beheerders, Werkplekbeheerders en BI ontwikkelaars) vorm aan deze ondersteuning. Het is daarbij noodzakelijk dat de ongeveer 600 medewerkers de juiste informatie krijgen. Business Intelligence is daarom een belangrijk onderdeel van de informatievoorziening. Om dit verder te ontwikkelen en te verbeteren zijn we op zoek naar een

 

Ontwikkelaar B.I. / Beheer Datawarehouse 
32 - 36 uur per week - Locatie Utrecht 

Wat ga je doen?

  • Vormgeven/presenteren van rapportages in Microsoft PowerBI
  • Controleren en borgen van de kwaliteit, beschikbaarheid en juistheid van de gegevens
  • Adviseren en meedenken over nieuwe rapporten, overzichten en (sturings) informatie

In een collegiale en informele sfeer ga je, in samenwerking met je collega’s van de afdeling Informatiemanagement (je collega BI Ontwikkelaar in het bijzonder) en medewerkers uit de organisatie diverse soorten rapportages en overzichten maken met behulp van Microsoft PowerBI. De noodzakelijke gegevens hiervoor haal je uit het op Microsoft SQL gebaseerde Datawarehouse. Jouw rapporten helpen bij het sturen op onder meer kwaliteit en geven inzicht in de stand van zaken van de organisatie. Je adviseert over inhoud en vormgeving en zorgt dat altijd de juiste cijfers gepresenteerd worden, zodat bijvoorbeeld ook de productie-informatie correct is.

Daarnaast zorg je er voor dat het Datawarehouse in nauwe samenwerking met de leverancier onderhouden en (door)ontwikkeld wordt, medewerkers ondersteund worden in het gebruik van de rapportages en dat eventuele storingen snel opgelost worden. Dat je goed contact houdt met de medewerkers om de wensen en behoeften in kaart te brengen is dan natuurlijk vanzelfsprekend.

Wie ben jij?
Om dit goed uit te kunnen voeren is het uiteraard nodig dat je op HBO/WO-niveau kennis hebt van Business Intelligence, het maken van rapportages (in PowerBI), SQL en/of het werken met Microsoft dataplatformen zoals SSIS, SSRS en R (of vergelijkbare producten). Het is prettig als je de afgelopen jaren ervaring op hebt gedaan in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een zorg- of hulpverleningsinstantie. Daarnaast vind je het erg leuk om mee te denken over zaken als verantwoordings- en sturingsinformatie, en hier ook het voortouw in te nemen.

Wat bieden wij jou?
Zie je jezelf dit doen, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren!

Het betreft een aanstelling voor 32 - 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren bestaat daarna de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Daarnaast hebben wij prima arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg, waaronder een mooie pensioenregeling, en is het mogelijk om regelmatig thuis te werken. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Jeugdzorg. Het brutosalaris bedraagt maximaal € 4255,95 op fulltime basis (36 uur per week, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt).

Minstens zo belangrijk: je komt te werken in een informele werkomgeving waar iedere dag hard gewerkt wordt aan een veilige thuissituatie voor kinderen en volwassenen.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan (bij voorkeur per email) contact op met Kees Snoek, Hoofd Informatiemanagement (ksnoek@samen-veilig.nl, 06-86825326). Enthousiast geworden en wil je solliciteren? Stuur ons dan uiterlijk 9 februari a.s. je CV én sollicitatiebrief via de sollicitatieknop. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.