Maak jij je sterk
voor mij?

 

 

HR-adviseur

Wil jij onze medewerkers én hun maatschappelijke taak ondersteunen met je HR-expertise? Ben je een stevige adviseur voor managers en tegelijkertijd een toegankelijke gesprekspartner voor medewerkers? Onze HR-afdeling zoekt een nieuwe HR-Adviseur die meebouwt aan een strategische positionering van de afdeling.

Durf jij van betekenis te zijn? Solliciteer nu!

 

 

 

 

 

Dit zijn wij:

 

Bij Samen Veilig Midden-Nederland werken rond de 550 medewerkers aan een veilig thuis voor iedereen. Onze medewerkers komen in actie als sprake is van geweld in de huiselijke sfeer, als de veiligheid van een kind op het spel staat of als een jongere strafbare feiten heeft gepleegd.  De gecertificeerde instelling SAVE en Veilig Thuis Utrecht maken onderdeel uit van Samen Veilig Midden-Nederland. Samen Veilig Midden-Nederland treedt op namens overheid en samenleving om burgers te beschermen.

 

Een belangrijke maatschappelijke taak, in een complex werkveld. Landelijk luiden de noodklokken over de jeugdbeschermingssector vanwege wachtlijsten, personeelstekorten, strenge beroepsregistratievereisten en hoge werkdruk. Voor Samen Veilig de uitdaging om in deze context een aantrekkelijke werkgever te zijn waar medewerkers trots op zijn en graag werken.

 

Deze context betekent voor HR een vracht aan interessante vraagstukken! Actuele thema’s waaraan we werken zijn:

 • verder bouwen aan aantrekkelijk werkgeverschap voor nieuwe én huidige medewerkers;
 • het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving;
 • werven en goed laten ‘landen’ van nieuwe medewerkers in een krappe arbeidsmarkt;
 • optimaliseren van HR-processen (waaronder digitalisering);
 • professionalisering van onze eigen afdeling en positionering in de organisatie.

Voor ons team zijn wij op zoek naar twee

 

HR-adviseurs
voor 32-36 uur per week in (regio) Utrecht

 

Als HR-adviseur heb je een aantal  vaste accounts. Je ondersteunt en faciliteert de managers en medewerkers van jouw accounts bij HR-vraagstukken. Je zorgt ervoor dat je weet en begrijpt wat er in de business speelt en denkt en praat vanuit je HR-expertise mee over deze business-vraagstukken. Binnen HR ben je de ambassadeur van jouw accounts en zorg je ervoor dat centraal HR-beleid en instrumenten aansluiten bij de specifieke situatie binnen jouw accounts. In de business ben jij juist weer de ambassadeur van HR en neem je managers en medewerkers mee in HR-ontwikkelingen.

 

Als HR-afdeling willen we toegroeien naar een positie als strategisch HR Business Partner en jij helpt mee die groei te realiseren. Dat vraagt om lef, geduld en doorzettingsvermogen, maar ook omgevingssensitiviteit, vakkennis en een dosis humor.

 

Dit ga jij doen:

 •  Als HR-expert neem je deel aan overleggen met managers en adviseer je hen gevraagd én ongevraagd. Je weet daarbij goed aan te sluiten bij verschillende managementstijlen.
 • Je ontwikkelt nieuw HR-beleid of doet voorstellen om bestaand beleid aan te passen. Heb je vanuit je kennis van het HR-vak en actualiteiten ideeën voor vernieuwing van beleid? Graag! Eigen initiatief kunnen we goed gebruiken.
 • Je werkt aan HR-projecten als projectleider of expert. Denk bijvoorbeeld aan een medewerkers-onderzoek, inwerkprogramma of doorontwikkeling van het opleidingsbeleid. Je zorgt voor een projectplan, bewaakt de planning en voortgang en communiceert proactief met betrokkenen.
 • Je bent zichtbaar en benaderbaar voor de medewerkers van jouw accounts.  Je werkt dus regelmatig op de verschillende locaties van Samen Veilig.

 

Dit heb jij in huis:

 • Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau.
 • Je heb een relevante opleiding genoten, bijvoorbeeld: Human Resource Management, Strategische HRM of Human Resources Development.
 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, ervaring in een organisatie met een maatschappelijke doelstelling is een pre.

Verder kun je:

 • Goed schakelen tussen werkzaamheden van strategisch-tactisch en operationeel niveau en je verliest de grote lijnen daarbij niet uit het oog.
 • Voor ingewikkelde vraagstukken eenvoudige plannen of beleid bedenken en deze helder en kernachtig beschrijven.
 • Je bent een stevige en deskundige gesprekspartner voor managers, weet hun vertrouwen te winnen en durft ze een spiegel voor te houden.

 

Wij bieden jou:

 • Een aanstelling voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt tussen € 2.603,56 en € 4.255,95 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 9 of 10 cao Jeugdzorg). Daarnaast bieden we je een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en bovenwettelijk verlof.
 • Een uitdagende groeifunctie in een informeel team, waarin volop ruimte is om mee te bouwen aan de professionalisering van de afdeling HR en de positionering van HR in de organisatie.

 

Inlichtingen & solliciteren:

 

Heb je vragen?

Neem dan  contact op met Daniëlle van der Laan, Hoofd HR, via telefoonnummer 06- 59941690 of, bij voorkeur, via dvdlaan@samen-veilig.nl. 

 

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv en sollicitatiebrief via de sollicitatieknop.

 

 

 

 

 

Meer over solliciteren:

 

Sollicitatieprocedure

Arbeidsvoorwaarden

Veelgestelde vragen

 

Jacques Happe

 

 

Hoofd communicatie

 

Als je een baan kiest waar je echt van houdt, hoef je nooit meer één dag te werken, zei Confucius. Voor mij is dit die baan. Mijn team zet zich in om onze cliënten te verbinden met de oplossing voor de moeilijkheden waar ze mee te maken hebben. Ook al zijn het kleine stapjes, want volgens Confucius begin je met kleine stenen als je een berg wilt verplaatsen.”