Maak jij je sterk
voor mij?

 

Vacature Arts Veilig Thuis

Je kunt reageren tot:

             
             
             
            
  
  
 
 

 


Veilig Thuis is het Advies- en Meldpunt (AMP) huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling in de provincie Utrecht. Ook het regionale meldpunt binnenlandse mensenhandel, zoals seksuele uitbuiting, valt hieronder. Zowel inwoners als professionals kunnen bij ons terecht voor advies, hulp of een melding wanneer zij een vermoeden of weet hebben van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Als zij zichzelf onveilig voelen of als zij zich zorgen maken over iemand anders.

Wij bieden advies en ondersteuning, nemen meldingen aan, verwijzen door of doen zelf onderzoek en stellen voorwaarden bij onveilige thuissituaties. In geval van een crisis komt Veilig Thuis Utrecht direct in actie. Wij monitoren tot iedereen thuis duurzaam veilig is. Tevens hebben wij expertise in huis op het gebied van seksueel geweld, eer gerelateerd geweld, radicalisering, ouderenmishandeling en binnenlandse mensenhandel.

Dit ga je doen:
Als arts Veilig Thuis ben je betrokken bij zaken waarin medische problematiek een belangrijke rol speelt. Denk daarbij aan fysiek letsel, seksueel misbruik en ernstige verwaarlozing. Je adviseert medische en andere professionals die Veilig Thuis bellen met vermoedens van huiselijk geweld, kinder- of ouderenmishandeling. Je ondersteunt medewerkers van Veilig Thuis bij het onderzoek, zodat de veiligheid van cliënten beoordeeld kan worden. Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen, en je participeert in werk- en expertisegroepen, bijvoorbeeld op het gebied van kwetsbare ongeborenen, seksueel geweld of ouderenmishandeling.

Zo nodig ga je ook in gesprek met cliënten, doe je oriënterend lichamelijk onderzoek bij kinderen en leg je contact met relevante medische en (andere) hulpverlenende instanties. In gevallen van mogelijk toegebracht letsel en seksueel misbruik leg je contact met bijvoorbeeld de eerstelijns forensisch artsen, het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling en het Centrum Seksueel Geweld. Kortom in je werk als Arts Veilig Thuis vertaal je medische problematiek naar wat dit betekent voor de veiligheid en ontwikkeling van cliënten.

Maar er is meer. Namens Veilig Thuis neem je zowel binnen als buiten de regio deel aan overleggen met samenwerkingspartners zoals ziekenhuizen, GGD en politie. Je geeft onderwijs over je vakgebied aan professionals binnen en buiten de organisatie en je neemt als achterwacht deel aan onze crisisdienst buiten kantooruren. Als je nog geen geregistreerd Vertrouwensarts bent, is het volgen van de opleiding hiervoor bespreekbaar.

Dit is wat wij jou bieden:

 • Dit bieden wij
 • Meer weten
 • Een uitdagende baan waarin je het verschil kunt maken voor kwetsbare mensen in de samenleving.
 • Een gemotiveerd en collegiaal team waar je op terug kunt vallen.
 • Bij aanvang een contract voor één jaar waarbij de intentie is om je bij verlenging een vast contract aan te bieden
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.
 • Het brutosalaris bij 36 uur bedraagt minimaal € 3.749,57 en maximaal € 5.900,99 afhankelijk van ervaring. Een arbeidsmarkttoeslag behoort tot de mogelijkheden.

Dit breng jij mee:

 • Dit breng je mee
 • Meer weten
 • BIG geregistreerd als arts met affiniteit op alle vormen van huiselijk geweld of kindermishandeling, met minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt een geneeskundige opleiding bij voorkeur aangevuld met een opleiding, en/of werkervaring, in de huisartsengeneeskunde, kindergeneeskunde, jeugdgezondheidszorg, spoedeisende geneeskunde, ouderengeneeskunde, psychiatrie of verslavingszorg of als AVG-arts;
 • Registratie als arts M+G of als Vertrouwensarts is een pré of je hebt interesse om de opleiding tot arts M+G te volgen.
 • Het is een pré als je kennis hebt van:
  o   problematiek rondom kindermishandeling, ouderenmishandeling en/of huiselijk geweld.
  o   relevante vakgebieden zoals forensische geneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie.
  o   forensische letselduiding.
  o   oplossingsgericht werken.
  o   de sociale kaart regio Midden-Nederland.

Inlichtingen en solliciteren;

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Danny Tenic, dannytenic@samen-veilig.nl.

Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Mirjam Kruijsen (mkruijsen@samen-veilig.nl) of Nijske van Pesch
(nvpesch@samen-veilig.nl) Vertrouwensartsen Veilig Thuis.

Heb je interesse in de functie? Solliciteer dan via de button ‘Solliciteren’.
We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Een referentiecheck maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.