Wij zijn altijd op zoek naar versterking. Ben jij onze nieuwe collega?
Met zo’n 550 collega’s maakt Samen Veilig Midden-Nederland zich sterk voor de veiligheid van inwoners van de provincies Utrecht en Flevoland. Zijn er zorgen over de veiligheid binnen een gezin? Is er sprake van geweld in de huiselijke sfeer? Dan werken wij samen met betrokkenen aan het (blijvend) verbeteren van de thuissituatie.
Samen doen wat helpt
- Samen houdt in: mét de cliënten, hun familie en vrienden, mét onze medewerkers en mét andere betrokkenen in de keten.
- Wat helpt? Datgene dat onze cliënten nodig hebben om de veiligheid te herstellen en een gezonde ontwikkeling weer mogelijk te maken.
- Het doel? Een blijvend veilig thuis voor iedereen!
Om samen te kunnen doen wat helpt werken wij vanuit vier uitgangspunten.
Die geven richting aan alles wat wij doen:
Cliënt centraal
We sluiten aan bij de leefwereld en de behoefte van de cliënt.
Partnerschap
Samen werken we aan hetzelfde doel: veiligheid en ontwikkeling.
Deskundigheid
We brengen allemaal onze expertise in, ieder vanuit zijn of haar eigen rol.
Transparantie & Leren
We laten zien wat we doen en hoe we dat doen. We leren van feedback om steeds beter te worden.
Onze diensten
Ons werk is breed. Daarom is ons werk ondergebracht in verschillende diensten. Al die diensten werken vanuit één of meerdere van de locaties van de moederorganisatie Samen Veilig Midden-Nederland.
“Het is als in het liedje van Bram Vermeulen: De Steen. Dat gaat over een steen die in een rivier is gelegd. Daarna stroomt het water anders dan voorheen. Dat is wat ik voor kinderen, maar eigenlijk voor het hele gezin wil doen. Het verschil maken door een steen te verleggen ...”
Ronald
SAVE Jeugdbescherming
Een stukje historie
In 2015 is de Jeugdwet ingevoerd. Deze wet regelt hoe de jeugdzorg In Nederland georganiseerd is. Met het invoeren van de Jeugdwet werden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Voorheen lag deze verantwoordelijkheid bij de provincies.
Samen Veilig Midden-Nederland is ten tijde van deze transitie ontstaan uit een fusie van Bureau Jeugdzorg Utrecht en Bureau Jeugdzorg Flevoland.
De gemeenten in de provincies Flevoland en Utrecht kopen de taken jeugdbescherming en jeugdreclassering in bij Samen Veilig Midden-Nederland.
In opdracht van de Utrechtse gemeenten zijn tijdens deze transitie ook het vroegere Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) en de Stichting Huiselijk geweld (SHG) voor de regio Utrecht ondergebracht bij Samen Veilig Midden-Nederland. Daarmee maakt ook Veilig Thuis Utrecht onderdeel uit van onze organisatie.
Meer weten over ons?
Hier lees je waarom je collega’s met veel enthousiasme bij Samen Veilig Midden-Nederland werken: