Samen Veilig Midden-Nederland komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Onze medewerkers werken samen met cliënt, gezin, netwerk en lokale hulpverlening aan een oplossing. Samen werken we aan het herstel van een veilige situatie.

Samen Veilig werkt met gebiedsgerichte teams die werkzaam zijn in de directe omgeving van de cliënt. Onze medewerkers werken aan de hand van onze werkwijze Samenwerken aan Veiligheid (SAVE). De gebiedsgerichte SAVE-teams werken intensief samen met de lokale teams.

Daarnaast maakt Veilig Thuis Utrecht onderdeel uit van Samen Veilig. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor geweld in de huiselijke sfeer.

Onze medewerkers bezoeken ongeveer 8.000 gezinnen op jaarbasis en werken voor 32 gemeenten in de provincies Utrecht en Flevoland. Onze 580 collega’s werken vanuit vijf locaties: het hoofdkantoor in Utrecht en de regiokantoren in Nieuwegein, Amersfoort, Veenendaal en Almere. Wij zetten middelen in om te zorgen dat onze medewerkers op kantoor, maar ook op locatie hun werk kunnen doen.