Young professionals programma

Op 16 september 2019 start Samen Veilig Midden-Nederland met de tweede editie van het Young professionals programma. Ben jij die bijna afgestudeerde HBO-student die graag zijn steentje bijdraagt aan een veilig thuis voor iedereen? Ben jij betrokken, professioneel en sta je stevig in je schoenen? Dan zoeken wij jou!

Het Young professionals programma zorgt ervoor dat jij je in een jaar tijd kan ontwikkelen tot een allround professional van Samen Veilig Midden-Nederland. Er is plek voor tien net afgestudeerde Young professionals.

 Wat ga je doen?

Het eerste jaar werk je samen met een mentor. Vanaf het tweede jaar ben je zelfstandig betrokken bij een gezin. Het werk is afwisselend en iedere dag anders. Naast het geven van advies en consult aan ouders, kinderen, lokale hulpverleners en professionals, speel je ook een belangrijke rol bij crisisinterventie. Je onderzoekt meldingen, beoordeelt de veiligheid en voert maatregelen uit.

 Het Young professional programma bestaat uit:

• Een interne opleiding SAVE of Veilig Thuis Utrecht
• Intervisie
• Coaching

Je krijgt een jaar de ruimte om het vak te leren. In het intensieve traject dat je volgt is veel ruimte voor het ontwikkelen van die vaardigheden en kennis die nodig zijn voor dit mooie en intensieve werk. Naast kennis is het ook belangrijk dat je een professionele relatie kunt opbouwen, vertrouwen kunt winnen en in staat bent tot zelfreflectie. 

Wat vragen we van je?

• Een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH, Pedagogiek) met uitstroomprofiel jeugd(zorgwerker).
• Inschrijving in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
• Een enthousiast, nieuwsgierig en sociaal karakter. Samenwerken is je tweede natuur.
 

Samen Veilig Midden-Nederland

Samen Veilig Midden-Nederland komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Samen met ouders, kinderen, hun netwerk én lokale hulpverlening zoekt Samen Veilig Midden-Nederland naar een oplossing.

Samen Veilig Midden-Nederland bestaat uit SAVE en Veilig Thuis Utrecht. SAVE biedt jeugdbescherming en jeugdreclassering. Veilig Thuis Utrecht is het advies- en meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.

Wat bieden we je?

• Uitdagend werk dat ertoe doet, een opleiding en een collegiaal team.
• Een jaarcontract op basis van 32 uur per week. Uiteraard willen wij bij goed functioneren graag met je verder.
• Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg. Dat betekent vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en 200 uur verlof o.b.v. 36 uur per week.


Interesse …. hoe nu verder?

Heb je interesse? Stuur je CV met een korte motivatie naar HRMrecruitment@samen-veilig.nl.

De procedure

De procedure bestaat uit 2 sollicitatiegesprekken en een talent-assessment.
Daarna wordt een besluit genomen over je deelname aan het Young professionals programma.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ella van Dorth, HR-adviseur, via 06-86803597. Of mail je vraag naar HRMrecruitment@samen-veilig.nl.