Maak jij je sterk
voor mij?

 

 

Veelgestelde vragen stages


Veelgestelde vragen over stage lopen bij Samen Veilig Midden-Nederland


Hoe beïnvloedt corona mijn stage?

Ook in coronatijd kun je gewoon stage lopen bij Samen Veilig Midden-Nederland. Je stage loop je zoveel als mogelijk op één van onze locaties. Na je inwerpperiode kun je sommige werkzaamheden mogelijk ook vanuit huis realiseren. In overleg met je stagebegeleider(s) bepaal je of dit inderdaad kan en of dit wenselijk is. Is er in de toekomst sprake van een hernieuwde lockdown? Ook dan bekijk je met je stagebegeleider(s) op welke manier je jouw stage goed en veilig, conform de geldende maatregelen,  kunt inrichten.

Hoe kan ik solliciteren op een stageplaats bij Samen Veilig Midden-Nederland?

Ben je op zoek naar een stage bij SAVE Jeugdbescherming of Veilig Thuis Utrecht (primair proces)? Dan komen de stage-vacatures voor het volgende studiejaar beschikbaar in de periode december-februari. Zodra de vacatures online staan kun je via de sollicitatiebutton solliciteren op een stageplaats.

Ben je op zoek naar een stageplaats bij bijvoorbeeld HR, communicatie, beleid, ICT of de juristen? Ook die kun je op deze pagina vinden. Zodra er stageplaatsen beschikbaar zijn, vind je hier de stage-vacatures en kun je solliciteren via de sollicitatiebutton.

Kan ik alvast solliciteren op een stageplaats ook al zijn er op dit moment geen openstaande stage-vacatures?

Nee, dat kan niet. Je kunt alleen solliciteren op stageplaatsen als er op deze pagina stage-vacatures beschikbaar zijn. Zodra de vacatures online staan kun je via de sollicitatiebutton solliciteren op een stageplaats.

Voor hoeveel uur loop ik stage?

Stages bij SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht (primair proces) zijn voor 32 uur per week. Je werkdagen stem je af in met je stagebegeleiders. Voor overige stages wordt het aantal uur bepaald met je stagebegeleiders. Je studie-eisen zijn daarbij leidend.

Kan ik ook parttime stage lopen?

Ja, eigenlijk kennen wij zelfs geen fulltime stages (36 uur). Stages bij SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht (primair proces) zijn voor 32 uur per week. Je werkdagen stem je af met je stagebegeleiders. Voor overige stages wordt het aantal uur bepaald met je stagebegeleiders. Dat kan dus zowel fulltime (36 uur) als parttime zijn. Je studie-eisen zijn daarbij leidend.

Waar kom ik te werken?

Bij SAVE Jeugdbescherming loop je stage op één van onze locaties (Almere, Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht of Veenendaal). Bij je sollicitatie kun je aangeven welke locatie jouw voorkeur heeft. Loop je stage bij Veilig Thuis Utrecht of één van de andere afdelingen (HR, communicatie, beleid, ICT, juristen etc)? dan werk je vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (naast station Utrecht Overvecht).

Krijg ik een laptop en/of smartphone voor de duur van mijn stage?

Loop je stage bij SAVE Jeugdbescherming of Veilig Thuis Utrecht (primair proces)? Dan krijg je gedurende je stageperiode in principe de beschikking over een laptop en een smartphone. Loop je stage bij één van de andere afdelingen? Dan bekijken we in overleg wat je nodig hebt om je werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren.

Krijg ik een stage-vergoeding?

Uiteraard krijg je bij Samen Veilig Midden-Nederland een stagevergoeding. Bij een stage van 32 uur per week bedraagt deze € 400,- per maand.

Krijg ik reiskostenvergoeding tijdens mijn stage?

Wij gaan er vanuit dat jij als student de beschikking hebt over een OV-chipkaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen. In principe krijg je daarom geen reiskostenvergoeding.

Welke stage-mogelijkheden hebben jullie voor MBO-studenten?

Niet veel. Incidenteel komen er stageplaatsen voor MBO studenten beschikbaar. Die vind je op deze website. Houd de site dus goed in de gaten!

Welke stage-mogelijkheden hebben jullie voor HBO studenten?

Veel. Vrijwel al onze stages, zeker die bij SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht (primair proces) zijn voor HBO studenten. Meld je aan voor de mailinglijst! Je ontvangt dan een melding zodra de stage-vacatures beschikbaar komen op de website. Ook veel van de overige stageplaatsen zijn voor HBO-studenten. Deze stageplaatsen vind je hier op de website. Houd de site dus goed in de gaten!

Welke stage-mogelijkheden hebben jullie voor WO-studenten?

Niet veel. Incidenteel zijn er stageplaatsen beschikbaar bij de gedragswetenschappers. Wil jij een onderzoek of afstudeeronderzoek uitvoeren? Hier lees je meer over de mogelijkheden.

Bieden jullie ook leer-werktrajecten?

Nee, deze bieden wij helaas niet aan.

Kan ik bij jullie afstuderen of mijn afstudeeronderzoek uitvoeren?

Bij Samen Veilig Midden-Nederland kun je in het kader van (het afronden van) je studie een onderzoek uitvoeren. Je kunt je met een eigen onderzoeksonderwerp aanmelden. Soms bieden wij ook onderzoeksonderwerpen aan waar je naar kunt solliciteren. Op de website van Samen Veilig lees je meer over de mogelijkheden en het aanmelden voor een onderzoeksplaats.

Kan ik bij jullie een vraagstuk onderzoeken of een kleinschalig studieonderzoek uitvoeren?

Bij Samen Veilig Midden-Nederland bestaat de mogelijkheid om een kleinschalig onderzoek uit te voeren. Je kunt je met een eigen onderzoeksonderwerp aanmelden. Soms bieden wij ook onderzoeksonderwerpen aan waar je naar kunt solliciteren. Op de website van Samen Veilig lees je meer over de mogelijkheden en het aanmelden voor een onderzoeksplaats.

Kan ik ook meelopen bij jullie of een snuffelstage doen?

Omdat meelopen of een snuffelstage veel van onze tijd vragen, bieden wij dit niet vaak aan. Wil je toch een keer komen kijken bij ons op de werkvloer? Neem dan contact op met onze voorlichtingspoule. Afhankelijk van jouw vraag en jouw motivatie bekijken zij of er iets te regelen valt.

Ik ben op zoek naar medewerkers voor een interview of die die mee willen werken aan mijn onderzoek

Bij Samen Veilig Midden-Nederland werken wij regelmatig mee aan interviews en/of kleinschalige onderzoeken. Mail team Communicatie met jouw verzoek. Beschrijf duidelijk welke vragen je hebt, hoeveel medewerkers je zoekt en, indien van toepassing, voor welke regio je werkt of welke opleiding je doet en op welke school je zit.