Staf & Ondersteuning

Samen Veilig Midden-Nederland kent uiteraard ook diensten als bijvoorbeeld personeelszaken (HR), beleid, juridische zaken, ICT, financiën en communicatie. Al deze diensten vallen bij ons onder de noemer Staf & Ondersteuning. Samen vormen deze diensten het Servicecentrum. Het Servicecentrum omvat daarnaast ook het Expertisecentrum, verantwoordelijk voor de interne en externe scholing. Ook het bestuur maakt onderdeel uit van het Servicecentrum.

Een korte toelichting op de diensten die vallen onder het Servicecentrum:

Beleidsteam

De beleidsmedewerkers ontwikkelen en implementeren plannen en bewaken alles wat betrekking heeft op het werk van de organisatie, op methodisch gebied en in het werkveld. Het beleidsteam is o.a. actief op het gebied van: methodiekontwikkeling, kwaliteitsmanagement, informatieveiligheid en is betrokken bij diverse organisatiebrede projecten.

De Raad van Bestuur van Samen Veilig Midden-Nederland bestaat uit twee bestuurders. Zij worden ondersteund door het bestuurssecretariaat en de bestuurssecretaris.

Het team Communicatie is verantwoordelijk voor het interne en externe communicatiebeleid van de organisatie en de uitvoering daarvan. Het team adviseert over alle, met de werkzaamheden en imago van de organisatie samenhangende, communicatieactiviteiten.
De Cliëntambassadeurs vertegenwoordigen het cliëntperspectief in al haar facetten. Zij zorgen dat het cliëntperspectief beschikbaar en inzetbaar is in alle lagen van de organisatie. Zij zetten zich in om de samenwerking tussen cliënten en medewerkers te bevorderen. 

Het Expertisecentrum is het hart van de lerende en innoverende organisatie en draagt actief bij aan het ontwikkelen, borgen en overdragen van deskundigheidsbevordering t.a.v. huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Intern organiseert het Expertisecentrum het scholingsaanbod voor de medewerkers en adviseert bij opleidingsvragen. Extern verzorgt het Expertisecentrum trainingen voor professionals die werken met jeugdigen en kwetsbare inwoners. Deze trainingen gaan over onderwerpen als signalering, gespreksvoering, de eigen kracht en/of over samenwerken binnen het sociale domein.

Dit team is verantwoordelijk voor de huisvesting en voor het facilitaire beleid en de uitvoering daarvan. Zij zorgen dat alle medewerkers optimaal ondersteund worden zodat iedereen prettig kan werken. Het team is ook verantwoordelijk voor o.a. de organisatie van de bedrijfshulpverlening (BHV) en de verschillende noodvoorzieningen. Bij verhuizingen en verbouwingen spelen zij een centrale rol.

Finance & Control is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het financieel beleid en advisering daarover aan management en Raad van Bestuur. Onder Finance & Control vallen taken als: financial control, business control, salarisadministratie, financiële administratie en de cliëntenregistratie en -rapportages.

HR is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het personeelsbeleid: werving & selectie, strategische personeelsplanning, boeien en binden van medewerkers, personeelsadministratie, arbeidsvoorwaarden en het functiehuis, veiligheid van de werkplek en bijvoorbeeld scholing en registratie. HR heeft een sterk adviserende functie en speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van het management.

Het team Informatiemanagement houdt zich bezig met de vraag: hoe krijgen we de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon. Het team bestaat uit:

  • Functioneel beheerders: zij vertalen de wensen van gebruikers naar IT-oplossingen.
  • Werkplekbeheerders: zij bieden ondersteuning bij het inrichten en gebruik van de werkplekapparatuur.
  • Applicatiebeheerders: zij beheren de applicaties die gebruikt worden voor o.a. de personeelsadministratie, de cliëntenregistratie (Clavis en WIJZ) en op de werkplekken.

De juristen ondersteunen medewerkers bij juridische aangelegenheden. Zij houden zich o.a. bezig met aansprakelijkheidsstelling, bezetten de juridische helpdesk voor medewerkers, denken mee over informatieveiligheid en datalekken, verzorgen het moreel beraad op verzoek, geven trainingen en denken mee over procedures zoals bijvoorbeeld de klachtenprocedure.

“Wat ik de grootste en meteen ook mooiste uitdaging vind aan dit werk, is dat je continu opnieuw de samenwerking moet opzoeken. De verbinding aangaan en het vertrouwen krijgen om samen te werken aan hetzelfde doel. Steeds opnieuw. Dat gaat ook niet vervelen. Dat maakt dat ik hier al heel lang werk en ook heel lang hier nog wil blijven werken.”

Shaun

Beleidsmedewerker

Nieuwsgierig geworden?

Hier lees je waarom je collega’s met veel enthousiasme bij Samen Veilig Midden-Nederland werken:

Bekijk hier alle vacatures voor Staf & Ondersteuning

Geen vacatures gevonden