Wat doet Veilig Thuis Utrecht?
Veilig Thuis Utrecht is er voor iedereen uit de provincie Utrecht die te maken heeft met geweld, in welke vorm dan ook. Heb je zelf te maken met geweld of misbruik? Of vermoed je dat iemand in je omgeving daar mee te maken heeft? Dan kun je bij Veilig Thuis Utrecht terecht voor advies, ondersteuning of het doen van een melding.
Veilig Thuis Utrecht biedt advies en denkt met je mee over hoe je de situatie kunt verbeteren of iemand kunt helpen en wat je daarbij nodig hebt. Veilig Thuis Utrecht biedt ook ondersteuning en bij een melding doen zij onderzoek naar (vermoedens van) mishandeling. Zij schakelen hulp in waar dat nodig is. Ook als er direct iets moet gebeuren, kun je 24/7 bij Veilig Thuis Utrecht terecht.
Veilig Thuis Utrecht
Wat doet een medewerker Veilig Thuis?
Wat doet een medewerker Veilig Thuis?
Als medewerker Veilig Thuis werk je binnen een vast cluster. Veilig Thuis Utrecht kent vier clusters. Elk met een eigen (deel)taak:
- Crisisteam
Als medewerker van het crisisteam kom je in actie als er een acute dreigende situatie is. Je brengt de situatie in kaart en beoordeelt de veiligheidsrisico’s voor betrokkenen. Je maakt veiligheidsafspraken en zorgt dat er (direct) hulpverlening komt. Ook ga je op pad met de politie om bijv. een inschatting te maken of als er een tijdelijk huisverbod noodzakelijk is om de veiligheid te herstellen. Aangezien het crisisteam van Veilig Thuis Utrecht 24/7 bereikbaar is, draai je ook diensten buiten kantoortijd. - Advies- en meldpunt (AMP)
Als medewerker bij het AMP neem je meldingen aan en adviseer je inwoners en professionals over situaties die te maken hebben met huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en/of mensenhandel (bijvoorbeeld seksuele uitbuiting, orgaanhandel, arbeidsuitbuiting).
Je weegt iedere binnenkomende vraag of melding zorgvuldig: hoe ernstig is dit? Wat is hier nodig? Kan de beller hier zelf iets in doen? Of moet Veilig Thuis Utrecht (direct) ingrijpen? Jij bent de eerste schakel in het proces om de veiligheid te herstellen. - Veiligheidsvoorwaarden & Onderzoek (VVO)
Als medewerker VVO onderzoek je een melding bij Veilig Thuis Utrecht. Je adviseert over het vervolg. Je taken bestaan o.a. uit: overleg met collega’s en contact met betrokkenen, je gaat op huisbezoek om de melding te bespreken, je brengt samen de situatie in kaart en zoekt naar oplossingen. Je praat ook met professionals die met betrokkenen te maken hebben, zoals de huisarts, wijkagent, leraren of bijvoorbeeld het lokale buurtteam van de gemeente. Op basis van de verzamelde informatie bepaal je, in samenspraak met direct betrokkenen en professionals, wat er nodig is om de veiligheid te herstellen. - Monitoring
Is een thuissituatie opnieuw onveilig? Heeft de geadviseerde hulpverlening niet voldoende geholpen? Drie maanden na de start van de hulpverlening neem jij contact op met alle betrokkenen om de voortgang te evalueren. Na 12 maanden kom je opnieuw in beeld om te kijken of er aan de veiligheidsvoorwaarden is voldaan. Waar nodig blijf je ook na die 12 maanden op gezette tijden betrokken. Je sluit pas af als de situatie voor alle betrokkenen stabiel en veilig is.
Salaris medewerker Veilig Thuis
Salaris medewerker Veilig Thuis
Het salaris van een medewerker Veilig Thuis is ingedeeld in schaal 10 van de cao jeugdzorg. Afhankelijk van je ervaring is dat minimaal € 3.310,84 en maximaal € 4.973,88 op basis van 36 uur. Jaarlijks ga je een trede omhoog. Daarnaast heb je bij ons recht op 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
Opleidingsniveau medewerker Veilig Thuis
Opleidingsniveau medewerker Veilig Thuis
Wil jij graag werken als medewerker Veilig Thuis bij één van de vier clusters? Dit heb je nodig aan papieren:
- Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH, Pedagogiek) of een relevante universitaire opleiding.
- Je staat ingeschreven in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of je kunt binnen zes weken na aanstelling jezelf hierin registreren.
- Je kunt een Verklaring omtrent gedrag overhandigen
“Zonder veiligheid kun je je niet ontplooien en krijg je geen kansen in de samenleving. Als ik kan ondersteunen bij het herstel van die veiligheid, geef ik mensen hun kansen en regie in het leven ook weer zoveel mogelijk terug. Ik geef een stukje van mezelf en krijg er persoonlijke waardering voor terug.”
Yves
Veilig Thuis Utrecht
Past Veilig Thuis Utrecht
bij mij?
Werken bij Veilig Thuis Utrecht is pittig, maar bovenal dankbaar werk. Je moet van aanpakken houden en onder druk kunnen werken. Je komt in situaties terecht die je recht in je hart raken. Je moet het vertrouwen van betrokkenen winnen, kunnen handelen en doorpakken en tegelijkertijd jezelf emotioneel kunnen wapenen. Je moet jezelf goed kennen en tegen een stootje kunnen. Hoe reageer jij als iemand er slecht aan toe is? Boos of woedend is? Als de situatie bedreigend is? Pittig, maar mooi: je bent belangrijk en van levenslange betekenis voor betrokkenen. Durf jij het aan? Kom werken bij Veilig Thuis Utrecht!
Nieuwsgierig geworden?
Hier lees je waarom je collega’s met veel enthousiasme bij Veilig Thuis Utrecht werken: