Wat doet een vertrouwensarts?
Als vertrouwensarts ben je vanuit Veilig Thuis Utrecht betrokken bij zaken waarin medische problematiek een belangrijke rol speelt. Denk daarbij aan fysiek letsel, seksueel misbruik en ernstige verwaarlozing. Je deelt jouw medische en medisch-forensische expertise met hulpverleners en andere professionals, medewerkers en cliënten. Je maakt de vertaalslag over wat medische aspecten betekenen voor de veiligheid van kinderen en volwassenen, in de context van hun gezinssysteem of huishouden.
Taken vertrouwensarts
Taken vertrouwensarts
Je adviseert medische en andere professionals die bellen met vermoedens van huiselijk geweld, kinder- of ouderenmishandeling. Ook ondersteun je de medewerkers van Veilig Thuis Utrecht bij het onderzoek, zodat de veiligheid van cliënten beoordeeld kan worden. Je neemt deel aan multidisciplinaire overleggen. En je participeert in werk- en expertisegroepen, bijvoorbeeld op het gebied van risicozwangeren, femicide, eergerelateerd geweld en/of ouderenmishandeling.
Zo nodig ga je ook in gesprek met cliënten, doe je oriënterend lichamelijk onderzoek bij kinderen en leg je contact met relevante medische en (andere) hulpverlenende instanties.
Als vertrouwensarts neem je, zowel binnen als buiten de regio, deel aan overleggen met samenwerkingspartners zoals ziekenhuizen, GGD en politie. Je geeft onderwijs over je vakgebied aan professionals binnen en buiten de organisatie en je neemt als achterwacht deel aan onze crisisdienst buiten kantooruren.
Salaris vertrouwensarts
Salaris vertrouwensarts
Het salaris van een vertrouwensarts is ingedeeld in schaal 12 van de cao jeugdzorg. Het exacte salaris is afhankelijk van je ervaring. Jaarlijks ga je binnen de schaal een trede omhoog. Daarnaast heb je bij ons recht op 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
Opleidingsniveau vertrouwensarts
Opleidingsniveau vertrouwensarts
Wil jij graag bij ons werken als vertrouwensarts? Dan heb je dit in huis:
- Je bent BIG- geregistreerd als arts.
- Het is een pre als je kennis hebt van:
- problematiek rondom kindermishandeling, ouderenmishandeling en/of huiselijk geweld;
- relevante vakgebieden zoals forensische geneeskunde en kinder- en jeugdpsychiatrie;
- forensische letselduiding;
- oplossingsgericht werken.
- Je kunt een Verklaring omtrent gedrag overhandigen.
Meer weten over werken als
vertrouwensarts?
Wij hebben slechts incidenteel vacatures voor vertrouwensartsen. Toch nu al belangstelling? Bekijk dan of er openstaande vacatures zijn óf neem anders contact op met onze afdeling HR om te bespreken wat er mogelijk is en welke kansen er in het verschiet liggen.
Nieuwsgierig geworden?
Hier lees je waarom je collega’s met veel enthousiasme bij Samen Veilig Midden-Nederland werken: