Werk dat ertoe doet!
Ben jij de Young professional die de uitdaging aan wil gaan?

Op 14 september 2020 start Samen Veilig Midden- Nederland met de derde editie van het Young professionals programma. Ben jij die bijna afgestudeerde HBO-student die graag zijn steentje bijdraagt aan een veilig thuis voor iedereen? Ben jij betrokken, professioneel en sta je stevig in je schoenen? Dan zoeken wij jou!

Binnen het Young professionals programma kun jij je in een jaar tijd ontwikkelen tot een allround professional van Samen Veilig Midden-Nederland. Er is plek voor net afgestudeerde young professionals.

Samen Veilig Midden-Nederland komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Dagelijks werken rond de 550 medewerkers aan een veilig thuis voor iedereen. De gecertificeerde instelling SAVE en Veilig Thuis Utrecht maken onderdeel uit van Samen Veilig Midden-Nederland.

 Wat ga je doen?


Je gaat aan de hand van het inwerkprogramma samen met je mentor aan het werk. Stapsgewijs breid je je taken en werkzaamheden verder uit. Het werk is afwisselend en iedere dag anders. Naast het geven van advies en consult aan ouders, kinderen, lokale hulpverleners en professionals, speel je ook een belangrijke rol bij crisisinterventie. Je onderzoekt meldingen, beoordeelt de veiligheid en voert maatregelen uit.

Het Young professional programma bestaat uit:

  • Een interne opleiding SAVE of Veilig Thuis Utrecht;
  • Intervisie;
  • Coaching.

Je krijgt een jaar de ruimte om het vak te leren. In het intensieve traject dat je volgt is veel ruimte voor het ontwikkelen van die vaardigheden en kennis die nodig zijn voor dit mooie en intensieve werk. Naast kennis is het ook belangrijk dat je een professionele relatie kunt opbouwen, vertrouwen kunt winnen en in staat bent tot zelfreflectie.

 Wat vragen we van je?

  • Een afgeronde HBO-opleiding Social Work (MWD, SPH, Pedagogiek) met uitstroomprofiel jeugdzorg(werker);
  • Inschrijving in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ);
  • Een enthousiast, nieuwsgierig en sociaal karakter. Samenwerken is je tweede natuur.

Wat bieden wij je?

  • Uitdagend werk dat ertoe doet, een opleiding en een collegiaal team;
  • Een jaarcontract op basis van 32 uur per week. Uiteraard willen wij bij goed functioneren graag met je verder;
  • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg. Dat betekent vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en 200 uur verlof op basis van 36 uur per week.

Interesse... Hoe nu verder?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marloes Zomer, medewerker Recruitment, via 06-86809335. Wil je solliciteren klik dan op de button onder aan de pagina.
Stel jezelf aan ons voor en stuur ons je CV met een korte motivatie vóór 15 mei 2020.

De procedure

Eind mei vinden de 1e sollicitatiegesprekken plaats. Een talentassessment maakt onderdeel uit van de procedure. Een eventueel 2e ronde gesprek vindt plaats in juni 2020. Daarna wordt een besluit genomen over je deelname aan het Young professionals programma.