Stage lopen bij Samen Veilig Midden-Nederland


Als lerende organisatie zien wij stagiairs als een kans. Jij leert een vak, jij stelt vragen, die vragen houden ons scherp. 

Daarom hebben wij standaard binnen SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht  praktijkstages (32 uur p.w.) beschikbaar voor 3e jaars hbo-studenten (met uitstroomprofiel Jeugd) van de opleidingen:

  • Social Work
  • Pedagogiek 

 

 

 

Waarom stage lopen bij SAVE Jeugdbescherming of Veilig Thuis Utrecht?

  • Je maakt in de praktijk kennis met het vak.
  • Je krijgt een volwaardige plek binnen een professioneel team met voldoende ondersteuning en ruimte voor ontwikkeling.
  • Je bent direct betrokken bij gezinssituaties. Je leert veel over samen werken, over de juridische kanten van ons vak, over analyseren van complexe situaties, over gesprekstechnieken en over bijvoorbeeld rapporteren en verslaglegging.
  • Na je afstuderen maak je kans op een baan als medewerker SAVE of VT, waarbij je een inwerktraject volgt bestaande uit direct werken in de praktijk vanuit een van onze inwerkgroepen, een interne opleiding en coaching/zelfreflectie.

Wat vragen we van jou:

  • Gerichte motivatie voor ons boeiende en complexe vakgebied.
  • Nieuwsgierig en stressbestendig
  • Bereidheid 32 u pw stage te lopen

Je stage, voor 32 uur per week, start in september en duurt het hele schooljaar.

Je krijgt een stagebegeleider en uiteraard ontvang je stagevergoeding.

In de periode januari t/m maart kun je via de button solliciteren op een stageplaats. Wij zien graag je motivatie en CV dan tegemoet.

 

 

Overige stageplaatsen & afstudeerstage
 

Voor WO-studenten en 4e jaar HBO-studenten hebben wij op dit moment geen praktijkstages maar bieden wij wel onderzoeksstages aan. Je kunt een eigen onderzoek uitvoeren bij Samen Veilig Midden-Nederland of bij één van onze diensten, Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming. Dat kan een onderzoek zijn in het kader van (het afronden van) je studie. Dit mag alleen of met meerdere studenten. Soms bieden wij ook onderzoeksonderwerpen aan waar je naar kunt solliciteren. Deze staan hier dan vermeld https://www.samen-veilig.nl/voorlichting-training-en-onderzoek/studie-en-onderzoek/.

Vragen?

Beschikbare stageplaatsen
 

Als er stageplaatsen beschikbaar zijn dan zijn deze terug te vinden op de reguliere vacaturepagina.