Veelgestelde vragen over solliciteren bij Samen Veilig Midden-Nederland


Kan ik voor verschillende functies tegelijk solliciteren?

Je kunt voor meerdere functies tegelijk solliciteren. Solliciteer in dat geval dan op de voor jou meest interessante/passende vacature en geef vervolgens in je motivatiebrief aan dat je ook interesse hebt in andere functies. Ook hier denkt onze recruiter graag met je mee.

Waar kan ik terecht met inhoudelijke vragen over een functie?

In de vacaturetekst tref je meestal de gegevens van de medewerker die antwoord kan geven op jouw vragen over de functie. Je kunt ook altijd contact opnemen met de recruiter

Wijken jullie af van de salarissen? Hoe wordt de inschaling van mijn functie bepaalt?

De moederorganisatie Samen Veilig Midden-Nederland werkt met een functiehuis. Dat betekent dat elke functie een score krijgt op basis van regels van het functiewaarderingssysteem met daaraan gekoppeld een salarisindicatie. Er wordt niet afgeweken van deze indicatie.

Ik voldoe niet aan de criteria die vermeld staan bij de vacature. Kan ik toch reageren?

Doen! Wij moedigen je aan om alsnog te reageren op een vacature. Ook wanneer je niet aan alle beschreven voorwaarden voldoet. Beschrijf in je motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Misschien zien we wel mogelijkheden om samen met jou te kijken naar hoe jij je verder kunt ontwikkelen op de gebieden waar je nog niet aan de functie-eisen voldoet. 

Ik woon niet in de buurt van de standplaats van de vacature. Kan ik alsnog solliciteren?

Je kunt altijd solliciteren op een vacature met een standplaats die niet bij je woonplaats in de buurt is.

Kan ik een open sollicitatie indienen?

Wij zijn doorlopend op zoek naar mensen met drive. Heb je op deze site nog niet de juiste vacature gevonden? Of zijn er op dit moment geen openstaande vacatures? Stuur ons dan een open sollicitatie of neem contact op met onze recruiter

Ik wil solliciteren, maar het lukt me niet. Waar gaat het mis?

De aanbevolen browser voor het gebruik van deze website is Google Chrome. Heb je geprobeerd binnen deze omgeving te solliciteren en lukt het toch niet om te solliciteren? Neem dan contact op met de recruiter.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is verzonden?

Na het versturen van je sollicitatie, verschijnt er een bevestiging in beeld. Je ontvangt ook een e-mailbevestiging van je sollicitatie. In deze e-mail vind je bovendien een gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee je kunt inloggen op ons sollicitantenportaal. Daar kun je het verdere verloop van je sollicitatie inzien.

Ik heb gesolliciteerd, maar geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?

Check allereerst in je e-mail de map 'spam/ongewenste e-mail'. Vind je daar geen e-mail van ons? Neem dan contact op met de recruiter. Zij kan controleren of je sollicitatie in goede orde is ontvangen.

Ik heb mijn sollicitatie verstuurd, wanneer krijg ik meer te horen?

Na het ontvangen van jouw e-mail nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op over een eventueel vervolg van de sollicitatieprocedure.

Hier lees je meer over de sollicitatieprocedure.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? 

Indien er harde eisen zijn voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd, controleren wij altijd eerst of je wel aan deze eisen voldoet. Denk daarbij aan een SKJ registratie voor jeugdbeschermers en gedragswetenschappers. Vervolgens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op over een eventueel vervolg van de sollicitatieprocedure.

Hier lees je meer over de sollicitatieprocedure.

Wat kan ik verwachten na mijn eerste gesprek?

Na je eerste gesprek ontvang je van ons zo spoedig mogelijk een terugkoppeling. Afhankelijk daarvan ontvang je van ons informatie over het vervolg van je assessment of een onderbouwde afwijzing.

Als een team niet goed bij mij past, bestaat dan de optie om in een ander team op gesprek te gaan?

Het kan zijn dat een team en jij niet dezelfde pasvorm delen, maar dat jij wel het gevoel hebt dat je goed binnen Samen Veilig Midden-Nederland past. Soms is het dan mogelijk om nog in een ander team op gesprek te gaan. Onze recruiter denkt graag met je mee. 

Hoe log ik in op de sollicitantenportaal?

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een e-mailbevestiging van je sollicitatie. In deze e-mail staan tevens een gebruikersnaam en wachtwoord vermeld. Gebruik deze inloggegevens om in te loggen op het sollicitantenportaal

Kan ik tijdens het sollicitatieproces mijn gegevens in het sollicitatiesysteem nog aanpassen?

Nadat je gesolliciteerd hebt, kun je gegevens in het systeem nog aanpassen. Door in te loggen op het sollicitantenportaal kun je eenvoudig je toegangsgegevens en persoonlijke gegevens aanpassen, je CV bijwerken en je historie bekijken.

Wat doet Samen Veilig Midden-Nederland met mijn gegevens?

Met jouw goedkeuring bewaren we jouw gegevens in onze database. Zo kunnen we je matchen aan mogelijke toekomstige vacatures. Uiteraard houden we ons hierbij aan de regels van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Lees meer over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens.

Als ik ben afgewezen, kan ik dan later nog een keer solliciteren?

Dat kan zeker. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je ook in je toekomstige sollicitaties opnieuw kijkt of jouw profiel aansluit op de functie-eisen.